Desfilada a Alcublas

Per primera vegada, la Germandat va ser convidada a participar en la recreació històrica que en el poble valencià d’Alcublas es realitza amb motiu del pas del rei per eixa localitat.

 

El vint d’agost, una xicoteta representació de la Germandar encapçalada pel Prohom i Na Violant va assistir a l’acte organitzat per l’Associació Cristiana Verge de la Salut – Jaume I  que enguany complia la seua IV edició.

 

Segons la història, Jaume I va passar per Alcublas camí de València per a reconquistar-la quan un pastor li va alertar de que li esperava a Llíria una emboscada de les hosts sarraïnes de l’adalil Azén. Per açò Jaume I va recompensar a la Vila de les Alcublas amb la imatge de l’advocació mariana.

 

A les sis de la vesprada, va començar la recreació dels fets, on el Rei Jaume I després de véncer en combat a cavall i ser advertit pel pastor, entrega la verge de la Salut al poble d’Alcublas, una vegada la verge en mans dels alcublanos la comitiva part cap a l’església de la vila. La desfilada va recórrer els principals carrers de la població, guarnits amb motius de l’època per a l’ocasió, on Na Violant i les seues Dones de companya van ser les que van concentrar totes les mirades i ovacions, finalitzant la desfilada en l’església, on es va col·locar la figura de la Mare de Déu en el retaule després de l’altar, presidint esta celebració els membres de la Germandat, després de l’acte Mossen Miguel A. Buendia va dedicar unes paraules i va realitzar una ofrena floral a Na Violant d’Hongria la senyoreta Estefania Bartoll.

 

Posteriorment la comitiva va abandonar l’església per a dirigir-se a l’ajuntament, on l’Alcade D. Manuel Civera va rebre els representants de la Germandat i de l’A.C.V.S.J.I. després de les paraules d’agraïment de l’Alcalde, Na Violant d’Hongria i el Prohom van firmar en el llibre d’Or de l’Ajuntament.